Sajtsnickarn klättrar

Då var man hemma i gamla, sköna Lidköping, igen, efter två veckors vistelse på andra sidan Atlanten.
Jag har varit hemma en vecka och äntligen har jetlagen släppt.

För några veckor sedan, skrev jag ett inlägg om sökmotoroptimering. Mer, eller mindre, framgångsrikt, försökte jag förklara hur man med enkla medel kan få sin sida att klättra i träfflistan hos Google. I det sammanhangen nämnde jag att jag, totalt, försummat min egen hemsida, avseende optimering, och gav mig själv en utmaning att visa att jag kunde få upp den markant i Googles lista.

Mitt första delmål har varit att synas i hemtrakten, vilket är en, relativt, enkel uppgift. Ambitionen vara att ligga på första sidan om man sökte efter webbdesign i Lidköping. Detta borde vara självklart, med tanke på hur få webbyråer det finns i stan, men jag hade ”lyckats” med konststycket rasa ner till tredje sidan… Katastrof  för en webbyrå.

Efter att ha använt mig av de metoder jag skrev om, har sajtsnickarn.se nu klättrat i listan och ligger på första sidan. Ett bevis på att det funkar att optimera sidan själv, utan att anlita dyra optimeringsföretag.  Sök på webbdesign och Lidköping, så får ni se själva.